Τι είναι το CMS και πιο να διαλέξω

Γενικά για το CMS

Το CMS (Content Management System) είναι μια συντομογραφία για το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του περιεχομένου των ιστότοπων. Η λειτουργία του γενικά είναι για την οργάνωση περιεχομένου ιστότοπου (άρθρα, δημοσιεύσεις, σελίδες, εικόνες, έγγραφα και μέσα) χρησιμοποιώντας μια κεντρική βάση δεδομένων.

Όλες οι λειτουργίες και ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το CMS. Υπάρχουν πολλά CMS διαθέσιμα στην αγορά, με διαφορετικές λειτουργίες και προδιαγραφές. Το CMS διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του ιστότοπού σας και πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το CMS σας αναλύοντας τις ανάγκες των ιστότοπών σας. Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε CMS για τον ιστότοπό σας, πρέπει να έχετε γνώσεις σχετικά με τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα του.

 

Μερικές από τις πιο διάσημες πλατφόρμες CMS είναι οι εξής:

WordPress

Το WordPress είναι η πιο διάσημη πλατφόρμα CMS που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας PHP και σχεδόν το 40% των ιστότοπων το χρησιμοποιούν. Το WordPress έχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που διευκολύνει τη χρήση, ακόμη και για ένα μη τεχνικό άτομο. Παρέχει τα εργαλεία για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ή ιστολογίου χρησιμοποιώντας γραπτό περιεχόμενο, βίντεο, εικόνες και άλλα. Έχει επίσης ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες για τη βελτίωση του SEO του περιεχομένου σας.

Joomla

Το Joomla είναι μια πλατφόρμα φιλική για SEO και μπορείτε να δημιουργήσετε ιστότοπους με αυτήν. το Joomla CMS προσφέρει πολλές επιλογές για το σχεδιασμό και το στυλ, αλλά είναι πιο περίπλοκο από το WordPress. Περιλαμβάνει διεπαφή διαχείρισης, πλήρης αναπτυσσόμενα μενού και άλλες λειτουργίες. Υποστηρίζει επίσης πρωτόκολλα ελέγχου όπως LDAP, OpenID και Gmail.

Drupal
Το Drupal είναι ένα ευέλικτο και προσαρμοσμένο CMS με πολλές δυνατότητες και λειτουργίες όπως φόρουμ, ιστολόγια, OpenID κ.λπ.. Το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό στο Drupal είναι η ενότητα Taxonomy. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει πολλαπλά επίπεδα και τύπους κατηγοριών για τύπους περιεχομένου.

 

Squarespace

Το Squarespace είναι ένα CMS που φημίζεται για τα ελκυστικά του σχέδια και τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά του. Το Squarespace προσφέρει επίσης στον χρήστη μια εργαλειοθήκη SEO για τη διαχείριση της κατάταξης του ιστότοπου. Για την προσαρμογή, δεν χρειάζεται να κάνετε κωδικοποίηση.

Ματζέντο

Το Magento CMS προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα στους χρήστες. Το Magento είναι επίσης πολύ εύκολο στη χρήση λόγω της φιλικής διεπαφής. Εάν έχετε κάποια εμπειρία ανάπτυξης, τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη χρήση αυτού του CMS.

Concrete5

Το Concrete5 είναι ένα CMS φιλικό για προγραμματιστές και εξοικονομεί χρόνο λόγω της γρήγορης ταχύτητάς του. Δεν χρειάζεται να μεταβείτε στη σελίδα διαχειριστή για επεξεργασία περιεχομένου, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο στο ιστολόγιο. Η χρηστικότητα του Concrete5 είναι υψηλή λόγω του εγγενούς σχεδιασμού των μπλοκ περιεχομένου.

Shopify
Το Shopify είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όμορφων, επαγγελματικών και εξαιρετικά προσαρμοσμένων eshop. Οι προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας επιτρέπουν στον προγραμματιστή να προσαρμόζει εύκολα τον ιστότοπό του. Διαθέτει λειτουργίες όπως παρακολούθηση αποθεμάτων, πολλαπλά νομίσματα, ιστολόγιο ιστοτόπων, αναλυτικά στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου και υποστήριξη SEO
Όλες οι παραπάνω πλατφόρμες CMS είναι οι πιο διάσημες για τη διαχείριση του περιεχομένου. Οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά αυτών των CMS διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

 

Η επιλογή μας
WordPress. Ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έχετε το πλήρες δικαίωμα να χρησιμοποιείτε ή να τροποποιείτε αυτό το λογισμικό όποτε θέλετε με τρόπο που σας ταιριάζει. Ένας από τους λόγους που σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι το εξαιρετικό επίπεδο ευελιξίας που προσφέρει. Με λίγη δημιουργικότητα, οι επιχειρήσεις και τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη δημιουργία ιστότοπων που ικανοποιούν μια μεγάλη ποικιλία των αναγκών τους.

You might also enjoy

Zafeiropoulos

Στο κατάστημα μας θα βρείτε όλα τα είδη κεντήματος, ραπτικής,

Products of Crete

Στην Products of Crete, προμηθευόμαστε αποκλειστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που

Genesis ΕΠΕ

Πάντα Κοντά σας Με σεβασμό στο συνεργάτη Με αποτελεσματικά προϊόντα