ESPA - Προγράμματα ΕΣΠΑ

Χρηματοδότηση από το Κράτος σε eshop που πληρούν τις Προϋποθέσεις

Αναβάθμιση ή Κατασκευή Eshop με επιδότηση έως 90%

Η Ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

espa pshfiakos

Δράση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Η Δράση “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, και στοχεύει στην η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της χώρας, με σκοπό να εκσυγχρονίσουν την παραγωγική, εμπορική και διοικητική τους λειτουργία.

Το έργο αξίας 442,4 εκατ. ευρώ έχει μπει στην τελική ευθεία από την Κοινωνία της Πληροφορίας και αναμένεται να βγει στον αέρα στις 22 Ιουνίου 2022!

Η Δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αγορά/αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και τη γενικότερη υποστήριξή τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό κατανέμεται σε τρία (3) επιμέρους Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων:

Πρόγραμμα Ι: 

«Ψηφιακά Εργαλεία MME»,

Πρόγραμμα ΙΙ:

«Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»,

Πρόγραμμα IΙΙ:

«Ψηφιακές Συναλλαγές».

 

Το Πρόγραμμα I «Ψηφιακά Εργαλεία MME» παρέχει επιταγές (vouchers) που θα διατεθούν για την απόκτηση, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της χώρας, μέσα από τη χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων.

Μέσω του Προγράμματος II «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα επιδοτηθούν ψηφιακές επενδύσεις, με την μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους από 200.000 ως 2 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud.

Τέλος, το Πρόγραμμα III «Ψηφιακές Συναλλαγές», που και αυτό θα έχει τη μορφή περιλαμβάνει την αναβάθμιση ή αντικατάσταση ταμειακών μηχανών, καθώς και στην αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων POS.

Εικόνα σε μορφή illustration. Η εικόνα αποτελείται από 3 χρώματα. Είναι κυρίως πράσινη αλλά περιέχει κίτρινο και πορτοκαλί ανά σημεία. Απεικονίζει έναν άντρα που φοράει σακάκι κ γραβάτα. Είναι τεράστιος σε σχέση με την πόλη. Δείχνει να του ανήκουν όλα. Έχει ανοιχτά τα χέρια του. Απότι καταλαβαίνουμε είναι ιδιοκτήτης eshop. Το αντιλαμβανόμαστε γιατί πάνω αριστερά του υπάρχει ένα φυσικό κατάστημα που περνάει σε μία γραμμή που δείχνει εκπτώσεις. Η ίδια γραμμή συνεχίζεται. Περνάει από έναν χάρτη, μετά από έναν εικονίδιο της Γης που έχει έναν μεγενθυτικό φακό επάνω του, και καταλήγει κάτω από τον άντρα σε μία οθόνη λάπτοπ π δείχνει ένα καλάθι αγορών. Στην εικόνα υπάρχει μεγάλη λεπτομέρεα. Υπάρχουν χρήματα σε κέρματα και χαρτονομίσματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδαριά, σήματα ασφάλειας, μία εικόνα ιδέας - επιχειρηματικότητα -,μία κούπα καφέ, ένα ρολόι γραφείου, άνθρωποι που κάνουν χειραψία, τρία αμάξια, ουρανοξήστες, δέντρα δρόμος και τέλος ουρανός και σύνεφα. Είναι μία μικρογραφία ενός επιχειρηματία eshop
espa2

Προγράμματα ΕΣΠΑ - iCube

Που Απευθύνονται;

Ε Σ Π Α – Εταιρικό Σύμφωνο Πλαίσιο Ανάπτυξης 

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ απευθύνονται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο ανεξάρτητα από την νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως στην χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΥΟ. 

Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία χωρίς έξτρα κόστος. Οι αιτήσεις ξεκινούν σύντομα.

Χρηματοδότηση espa.

Τι Περιλαμβάνουν; Ποιοί Είναι Δικαιούχοι;

  • Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, είναι προγράμματα ανάπτυξης. Τα Κράτη-μέλη χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να παράξουν κάποια έργα προς την βελτιοποίησή των Κρατών τους.
  • Όταν δοθεί η Χρηματοδότηση το Κράτος και οι υπεύθυνοι Φορείς αναλαμβάνουν να αποφασίσουν το ποσό και τον τομέα που θα επιδοτηθεί κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας.
  • Στον Τομέα της Πληροφορικής υπάρχει μία συνεχής γραμμή από επιδοτούμενα προγράμματα με σκοπό την βελτιστοποίηση της τεχνολογικής προόδου.
  • Τα Προγράμματα έχουν κυμαινόμενο ποσοστό επιδότησης, από 40% μέχρι και 100%. Η διάρκεια τους ποικίλει.

 

“Συντονιστείτε” στην iCube για να πληροφορείστε πρώτοι για τα νέα ΕΣΠΑ Προγράμματα!

Αίτηση για επιχορήγηση ΕΣΠΑ

Αναβαθμίστε το ήδη υπάρχον eshop σας ή δημιουργήστε ένα!

espa προγράμματα χρηματοδότηση Εικόνα σε μορφή illustration. (Programmer) Προγραμματιστής , ή υπάλληλος γραφείου. Κοιτάζει προς τα εμάς, φοράει γυαλιά, σακάκι και είναι χαμογελαστός. Εξυπηρέτηση Πελατών. Στο γραφείο του βλέπουμε αριστερά μία γλάστρα με ένα φυτό. Στο κέντρο ένα λάπτοπ που έχει πάνω του post-it και δεξιά μία μολυβοθήκη με 4 μολύβια και ένα μολύβι εξωτερικά της. Όλη η εικόνα παλισιώνεται με έξι (6) ανοιχτά παράθυρα διαφορετικά με σημειώσεις διαφορετικών χρωμάτων σαν υπενθυμίσεις.